Weekendophold på MTB i Altenau, Nordharzen

From: 1.699.00 DKK

Ta’ på et forlænget weekendophold i Altenau, som ligger godt placeret i den nordlige del af Harzen. Her vil du blive guidet rundt i Harzen området af vores danske MTB guider, som sørger for at vise dig Harzens bedste MTB spor.

Weekendopholdet er med 3 dages cykling – fra fredag til søndag, og inklusive hotel og stor morgenbuffet. Frokost nyder vi på et af vores Bikestops undervejs på turene. Aftenbuffet på hotellet kan tilkøbes, det samme kan ekstra overnatning fra torsdag til fredag.

OBS: Datoer markeret med grøn i kalenderen er ankomstdatoer. Weekendopholdet er fra pågældende fredag til og med søndag.

Tilvalg:Share

Et MTB weekendophold hvor alle kan være med


Som gæst hos os skal du have en god oplevelse. Derfor sørger vi altid for at lave flere hold inddelt efter niveau, så alle kan være med. Det handler nemlig hverken om, hvem der kan lave flest hop eller cykle hurtigst, men om at alle skal hygge sig og have det sjovt.

Generelt om MTB sporene i Harzen

Harzen og området omkring Altenau byder på et væld af MTB spor. MTB sporene er en god blanding af flow, singletracks med sten og rødder samt fede op- og nedkørsler. Generelt kan alle være med – uanset niveau, idet det i højere grad handler om, hvor hurtigt sporene køres fremfor sporenes vanskelighed.

Niveauopdelte MTB hold

I praksis foregår niveauopdelingen sådan, at vi på første dag laver hold med 8-10 deltagere på hvert hold. For en gruppe på 30 deltagere vil vi typisk lave 3 hold: Et hold for de hurtige, et hold for motionisterne, og et hold for nybegynderne. Efter at have kørt 6-8 kilometer og prøvet terrænet af mødes holdene, hvor det er muligt at skifte fra et hold til et andet. Herefter er holdene fastlagte for resten af weekenden. På den måde sikrer vi, at alle får den bedste oplevelse.

Cykeludlejning

Vil du ikke slæbe din egen cykel med helt til Harzen, kan du leje en mountainbike af os. Vi har et bredt udvalg af mountainbikes fra Giant og Santa Cruz – lige fra alu hardtails til de nyeste carbon fullsuspension cykler. Læs mere her: cykeludlejning af mountainbikes.

Ta’ en ekstra overnatning på vores hotel i Altenau i Harzen

Vil du undgå en lang og tidlig køretur til Harzen, kan du booke en ekstra overnatning fra torsdag til fredag. Med i prisen for den ekstra overnatning er morgenmad fredag. Det officielle program starter først fredag kl. 13 – 13:30, så er du frisk, kan du snildt nå en ekstra MTB tur fredag formiddag. Vi stiller et godt GPS spor til rådighed, som du er mere end velkommen til at benytte dig af.

Ansvar- og forsikringsinformation

Vi skal gøre opmærksom på, at alle MTB ture med os er på eget ansvar. Der vil være en formular, du skal underskrive inden afgang på første cykeltur. MTB Harzen kan ikke stilles til ansvar for styrt eller lignende. Tjek din egen forsikring inden afrejse. Nogle forsikringsselskaber betragter MTB som en farlig sport.

Husk at medbringe det nødvendige udstyr samt varmt tøj til nedkørslerne, ekstra slanger og eventuelt dæk til din mountainbike. Alternativt kan du leje en mountainbike af os. Cykelhjelm er absolut påkrævet.

Med MTB weekendopholdet i Harzen får du blandt andet:

  • 3 dage med danske guider
  • Sjov og gode oplevelser med andre MTB entusiaster
  • Lækker morgenbuffet hver morgen
  • MTB-hotel med alle de rigtige faciliteter
  • 2 overnatninger i delt to, tre eller fire-mandsværelse med WIFI
  • Stort køleskab på hotellet med øl og sodavand til tyske priser

Turprogram for din weekend i Harzen:

Efter din ankomst fredag cykler vi ud til byen Schulenberg, hvor søen Okerstausee ligger. Okerstausee er en kunstig, opdæmmet sø som ligger i et fantastisk smukt område med en masse gode omkringliggende MTB spor.

Efter 20 kilometer er vi tilbage ved hotellet i Altenau, hvor det er muligt at hoppe fra, hvis ikke benene er til mere. For de friske venter der en MTB rute mere på 10-15 kilometer.

På dag 2 kommer du til at køre 40-60 kilometer. Turen går til Braunlage, hvor Harzens største Bikepark, Wurmberg ligger. På vejen mod Braunlage og Wurmberg cykler vi op mod Torfhaus og Sonnenberg på nogle rigtigt fede MTB spor. Efter en tur eller to igennem Wurmberg kører vi ned gennem Bikeparken og ind til Braunlage, hvor en lækker frokost venter på et af vores Bikestops.

Efter frokosten går turen tilbage til Wurmberg, hvor du enten kan cykle op eller tage liften, idet turen til toppen er lang. Fra toppen af Wurmberg er der på bagsiden en fantastisk udsigt til Brocken. Efterfølgende køres vi på bagsiden af Wurmberg og ned til Schirke på et 5 kilometer langt singletrack med en god blanding af flow, sten og rødder.

Fra Schirke går der en kombi af et singletrack og en grusvej op mod Torfhaus, hvor du fra Torfhaus og ned til vores hotel i Altenau kører på ét langt flow singletrack på godt 7 kilometer. Det sidste stykke af turen går altså nedad hele vejen, hvilket kan være tiltrængt efter en lang dag på mountainbiken. Dagens tur er mellem 1000 og 1500 højdemeter.

På din sidste dag i Harzen cykler vi en tur i området omkring Altenau på godt 25 kilometer. På turen får du presset det sidste ud af benene, og får endnu engang kørt på nogle fede MTB spor inden afgang hjem mod Danmark.

Vi er hjemme på hotellet mellem kl. 11 og 12, hvor vi er vært for en hurtig omgang bratwurst med tilbehør til frokost. Vi siger farvel og tak for denne gang.